Bijzondere ontmoetingen

Terugkijkend op een mooie dag met bijzondere ontmoetingen.

Eerst vroeg de polder in, honderden ganzen maar buiten schot, te hoog, te ver of de andere richting op. Neemt niet weg dat het weer genieten was. Koppels bergeenden met kuikens, scholeksters met kuikens en heel veel hazen. Een grote kiekendief vloog rond in strijd met kraaien en meeuwen.

De eendenstand is goed dit jaar, veel kuikens zijn bij ons groot gekomen. Een mooie en vrolijk makende constatering.

Daarna zouden we naar de  fair van de eendenkooi op st Annaland gaan. Helaas Kees Verkaik is ziek , geveld door griep, en zonder Kees willen wij in dit geval niet gaan. Het zou met name over de lokeendjes en de jacht op de areeuwijkse plassen gaan. Inclusief de maquette van Kees gaan etc.

En Op Urk was het festijn Beer en BBQ en daar mochten wij van de stichting wild bbq worsten leveren. Samen met WildvanWild 500 worsten gebracht. Het was een groot succes en volgend jaar gaan we voor minimaal 1000!

En onverwacht kregen wij het verzoek om een lezing te verzorgen voor de Reeuwijkse Rugby Mannenclub, 24 mannen stoer en sterk. Zo flexibel als wij zijn, dat doen we.

Een promotie pakket gemaakt met folders, eendenkorven en lokeendjes, en natuurlijk ganzenproducten van WildvanWild om ook hier de smaak van #natuurlijkerkunnenwijhetnietmaken te promoten. Wat was het weer leuk en gezellig.

De toehoorders waren een en al oor, en zeer geïnteresseerd, stelden vragen en verslonden de pastrami, rilette en grillworst. En alle lokeenden verkocht. Mooie donatie voor de stichting gekregen plus drie aanvragen voor een lezing met proeverij.

In een ruime maand al weer 250  buitenstaanders ‘bevlekt’ met de jacht en schadebestrijding. En geen onvertogen woord gehoord. Alleen maar positief en goede vragen. En dt is nu precies waarom wij doen wat we doen.

HET WAS WEER EEN DAG VOOR IN DE BOEKEN!

Ooit zei een collega-jager schamper, ‘Wat jij doet is micro niveau, rommel maar lekker verder…’

Duh ?